среда, 22. фебруар 2017.

SKORO PA ISTINITA PRIČA:


Marko i Nikola su drugari iz istog odeljenja drugog razreda. Marko je inteligentno dete , raste u porodici koja smatra da deca treba sama da rešavaju probleme između sebe po svaku cenu. Nikola je veseo i opušten dečak i roditelji ga savetuju da mirnim putem rešava konflikte sa drugarima, a ako ne uspe da ipak kaze odraslima.
Posle škole igrali su fudbal i Nikola je primio gol. Marko mu je zbog toga udario šamar. Nikola se , po dogovoru sa roditeljima nije tukao i nije mu vratio, već je ispričao roditeljima.
Kod tata ova dva dečaka situacija je obrnuta. Markov tata svira gitaru i nije sportski tip, dok je Nikolin razvijeniji, jači, viši i spretniji. Čuli su se telefonom :
Nikolin tata: "Molim te kaži sinu da izbegava tuču, mali su, ne znaju da procene ni snagu ni situaciju, mogu ozbiljno da se povrede. "
Markov tata: "Znam sta se desilo i smatram da je Nikola trebao sam da se brani, a ne tebi da govori. Neka sami to reše-dečaci su"
Nikolin tata: "Nema problema, neka bude po tvom. Povedi sina i vidimo se u 15h kod Sajma da pokažemo sinovima kako se to radi, tako će najbolje razumeti"
Markov tata: "Nema potrebe da budemo napeti, zar ne možemo to kao ljudi da rešimo"
Nikolin tata: "Ali mi smo muškarci, normalno je da te prebijem ako se ne slažem sa tobom, a ti ćeš se braniti..ili te nisam dobro razumeo"
Marko više nije dirao Nikolu.

Нема коментара:

Постави коментар